Telesur: Werkzaamheden internationale glasvezelkabel afgerond

De werkzaamheden die per 1 augustus gestart waren aan de internationale glasvezelkabel, Suriname-Guyana Submarine Cable System (SG-SCS), zijn afgelopen vrijdagmiddag afgerond en hebben circa US$ 1.5 miljoen gekost, zo laat Telesur maandag 29 augustus weten. 

De werkzaamheden, die dringend uitgevoerd moesten worden, hebben langer geduurd dan verwacht, omdat ook niet eerder geconstateerde defecten aan het licht kwamen tijdens de fysieke inspecties. Telesur heeft voldoende back-up capaciteit om het internetverkeer via de

internationale glasvezelkabels Americas II, Kanawa en ARCOS op te vangen, maar wegens een storing op de lokale back-up glasvezelkabels te Moengo, als gevolg van onverantwoordelijke graafwerkzaamheden van derden, hebben de klanten enige vertraging ervaren. 

Intussen is er een rapport opgemaakt van de graafschade en is de rekening hiervan gepresenteerd aan de veroorzaker.

De reguliere dienstverlening verliep vanaf 15 augustus weer normaal via de herstelde lokale back-up glasvezels richting Americas II, Kanawa en ARCOS, terwijl de werkzaamheden in zee ten behoeve van SG-SCS hun voortgang hadden.

Momenteel loopt het internetverkeer weer via de herstelde SG-SCS zeekabel, Americas II, Kanawa en ARCOS, en wordt het verkeer nauwlettend gemonitord. Klanten kunnen voor verdere assistentie terecht bij de Klantenservice via 152, [email protected] of via Telesur Facebook Messenger.

error: Kopiëren mag niet!