Oud-SLM CEO Paul de Haan: “Niets gebeurd bij SLM dat daglicht niet kan verdragen”

“Ik heb geen enkele criminele handelingen gepleegd”

Het water wordt bewust troebel gemaakt!” Dit zei de recent uit Suriname gevluchte oud-directeur Paul de Haan van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) maandagmiddag 29 augustus in gesprek met Clifton Limburg bij het radiostation LimFM. 

Volgens de oud-CEO is onder zijn bewind niets gebeurd bij de SLM dat het daglicht niet kan verdragen. Hij stelde ook geen enkele criminele handelingen gepleegd te hebben. Hij zei dat er samen met oud-president-commissaris Xaviera Jessurun en in ongenade gevallen adviseur Prenobe Bissessur kundig werk verricht is. Volgens hem had Bissessur geen belangen bij de SLM, dus er kon geen sprake zijn van belangenverstrengelingen.

Ook stelde, hij dat de betaalde bedragen voor de geleverde diensten relatief laag zijn voor internationale standaarden. 

Aantijgingen Ravenberg

De Haan weerspreekt aantijgingen van SLM Raad van Commissarissen-lid Ruben Ravenberg (ABOP). Volgens Ravenberg heeft de regering SLM-directeur Paul de Haan, president-commissaris Xaviera Jessurun en Bissessur te veel ruimte gegeven om corruptieve en criminele handelingen te plegen. Ravenberg gaf eveneens tegenover Limburg aan, dat er veel mis is gegaan en dat de regering niet vrijuit gaat. Hij stelde, dat de Raad van Commissarissen van de SLM niet betrokken geweest is bij het Herstelplan van het bedrijf.

Volgen De Haan was echter een ieder gekend in het plan en was er inzage. Ook de verschillende betalingen aan Prenobe Bissessur zouden buiten medeweten zijn geweest van de Raad van Commissarissen. De Haan antwoordde hierop, dat er volgens de juiste procedures gehandeld is. De Haan vindt het jammer, dat Ravenberg op een dergelijke manier in de media uitlatingen en aantijgingen doet. 

‘Surinaamse tam tam’

De oud-CEO zei ook, dat er een Surinaamse tam tam gecreëerd wordt en zaken worden opgeblazen.

“Er is niets verdeeld. Een ieder weet dat de SLM geen riante rekening heeft. Er zijn zaken onthuld. Mensen zijn zenuwachtig geworden. We probeerden te corrigeren wat verkeerd is. Er is verschrikkelijk veel politiek in Suriname. Vooral op partijpolitieke lijnen. Ik wil geen vingers wijzen. Ik sta open voor vragen. Ik zal meewerken aan het onderzoek.”

De Haan stelde verder, dat hij zijn ontslagbrief aan de president gepresenteerd heeft. Volgens hem is die brief geaccepteerd.

De Haan voelde zich ernstig bedreigd in Suriname en naar zijn zeggen heeft hij midden in de nacht besloten om met zijn gezin naar de grens met Frans-Guyana te rijden en verder naar Cayenne te gaan, waar ze het vliegtuig richting Europa namen.

error: Kopiëren mag niet!