LVV-minister ontvangt Indiase parlementaire delegatie bij pompgemaal Wageningen

Een parlementaire delegatie uit India onder leiding van de voorzitter van het Indiase Lagerhuis van het parlement Om Birla en de Indiase ambassadeur in Suriname, Shankar Balachandran, hebben zondag tijdens hun bezoek aan Nickerie een stop gemaakt bij het pompgemaal te Wageningen.

Zij werden ontvangen door de minister van Landbouw,Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien, zo bericht LVV in een uitgebracht summier persbericht.

Momenteel voert aannemer Kuldipsingh N.V. de laatste werkzaamheden uit aan pomp 3 in het pompgemaal. 

De pompen die daar worden geïnstalleerd zijn gefabriceerd door het Indiase bedrijf Kirloskar Brothers Limited en gefinancierd uit een  lening van de staat Suriname bij de Eximbank van India. 

Conform de afspraak zal de aannemer medio september het werk opleveren aan het ministerie van LVV. De pomp in het Wageningen pompgemaal kan zodoende nog voor het begin van het nieuw padi inzaai seizoen, in oktober/november, ingezet worden voor de  rijstsector.

Het ministerie van LVV gaat verder in haar persbericht niet in op wat eventueel door de Indiase delegatieleden te Wageningen is gezegd.

error: Kopiëren mag niet!