“Je gaat het dagelijks gaat blijven proberen, dat noem je hossel”

Enkele standhouders op de zondagsmarkten geven tegenover Dagblad Suriname aan, dat zij niet echt te klagen hebben over de aanloop. “Je hebt dagen waarop het niet gaat, maar ook dagen waarop je met een glimlach naar huis gaat.”

Anoeka die elke zondag met haar oma meedoet met de verkoop, zegt dat zij nu vaker erbij gaat zijn. Nu het vakantie is kan zij dagelijks met haar oma meedoen met de verkoop en kan zo ook haar eigen zakcentjes verdien. “Op de zondag meedoen met de verkoop aan de Tourtonnelaan komt wel goed uit. Op deze dagen kan je iets extra verwachten en de verkoop gaat ook sneller op deze dagen”, zegt Anoeka.

“Je hebt enkele zondagen waarop het slap is, maar rond deze periode, dus eind van de maand, kan je wel een aanloop verwachten. Nu zie je ook enkele buitenlanders die komen kopen. Dat had je me die hele sensatie van Corona niet, dus ik hoop dat het beter wordt.”

Anoeka’s oma doet door de week mee met de verkoop aan de Kwattaweg of is vaak ook aan de Indira Gandhiweg. “Mijn oma heeft het een beetje slim gedaan. Zij doet in de buurt van elk kind van haar mee met de verkoop. Als zij op een dag niet aanwezig is neemt haar schoondochter over en mijn moeder aan de andere kant”, zegt Anoeka. “Zij heeft het op zo een manier geregeld, zodat een ieder wat kan verdienen en dat er geen ruzie komt tussen niemand.”  

Een andere standhouder zegt, dat hij wel dagelijks aanwezig is. “De verkoop langs de straat gaat niet altijd, maar zolang je een drukte heb kan je een goede verkoopdag verwachten. Het gaat helemaal niet goed, als ik het moet hebben over de situatie in het land. Kijk je hosselt dagelijks, maar bereikt niet wat je hebt berekend. Vroeger had je nog tijden waarbij je verrast was met een lege stand, maar nu heb je alleen dagen waarop je verlangt dat het zo goed gaat of zelf dat je de helft heb kunnen verkopen. Maar, ik geef het niet op, mijn gezin moet dagelijks eten en dat betekent dat je het dagelijks gaat blijven proberen, dat noem je hossel”, aldus de standhouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!