Het sieraad Hanshi Wilfred Burgos 75 jaar

De 75e jaardag van karate grootmeester, 8e dan, Wilfred Burgos, werd zaterdag jongstleden gevierd met een rondvaart op de Surinamerivier. Hanshi Burgos, oprichter van ‘Kyokushinkai Karate Instituut Wilfred Burgos’, werd in de bloemetjes gezet. Uit de loftuitingen blijkt, dat hij een zeer gewaardeerde persoonlijkheid is (Foto top: Karategrootmeester Wilfred Burgos op de dansvloer, op achtergrond zijn wederhelft Margo Kramp en dochter).

Sieraad

Familie, vrienden, oud-leerlingen vlogen uit het buitenland naar Suriname om hulde te brengen aan de jubilaris die wordt gekoesterd als een sieraad.

Karateleerlingen van Burgos die het nationaal en internationaal tot een hoog niveau hebben geschopt.

Topsporter

Aan sport- en levenservaring heeft Burgos zeker geen gebrek. Atletiek gevechtssporten, turnen, hoogspringen, kogelstoten en discuswerpen werden door hem beheerst. Hij schreef meerdere nationale en internationale kampioenschappen in verschillende takken van sport op zijn naam of stond op het erepodium. Hij is de topsporter van Suriname die de meeste medailles en prijzen in de wacht heeft gesleept.

Sportleraar Marinus Zalman en dochter die hebben bijgedragen aan de succesvolle sportcarrière van Burgos en omgekeerd.

Meest onderscheiden sporter

Zijn persoonlijkheid, dienstbaarheid, mentale en emotioneel weerbaarheid, prestaties op sport en maatschappelijk gebied deden hem in aanmerking komen voor twee ere-onderscheidingen van de Republiek Suriname. Hij is een persoonlijkheid binnen de Karate Hall of Fame, sportambassadeur, medeoprichter van de Karate Taekwondo Bond, de Surinaamse karate organisatie, voorzitter van de Atletiekvereniging, vakbondsleider Surinaamse Bauxiet en ga zo maar door.  Velen wensen zich een broer, echtgenoot, vriend leraar en inspiratiebron als Burgos.

Honderden karateka zijn door de jaren heen gevormd en getraind door Kyokushinkai Karate Instituut Wilfred Burgos. 

HD

error: Kopiëren mag niet!