Parmessar (NDP) pleit voor betere bezoldiging bij Belastingdienst

Rabin Parmessar, NDP-fractieleider in de Nationale Assemblee, pleit voor een betere bezoldiging van de medewerkers bij de Belastingdienst. Hij ziet dit als één van de belangrijke randvoorwaarden voor een succesvolle invoering van de Belasting over Toegvoegde Waarde (BTW). Er moet volgens Parmessar behoorlijk aandacht worden geschonken aan het personeel van de Belastingdienst. Er is een schreeuwend tekort aan gekwalificeerd kader. Het is triest gesteld met de salarissen bij zo’n specialistische dienst als de Belastingdienst, aldus de politicus.

Parmessar sprak donderdagmiddag 25 augustus tijdens de debatten in het parlement rond de invoering van BTW per 1 januari 2023.

Salarissen niet aantrekkelijk

Het is volgens het Assembleelid niet aantrekkelijk om het hoognodige gekwalificeerd kader aan te trekken. Kijkend naar de salarissen bij andere specialistische bedrijven, zoals de SWM, EBS, Staatsolie en anderen, vindt hij dat de medewerkers bij de Belastingdienst zo snel mogelijk uit het huidige bezoldigingssysteem moeten worden gehaald en beter beloond moeten worden. Door de betere salarissen bij de andere gespecialiseerde bedrijven zijn die in staat geweest gekwalificeerde krachten aan te trekken, waardoor zij sterke afdelingen, hebben zoals een sterke afdeling administratie en IT. 

In de afgelopen maanden hebben de schaarse medewerkers bij de Belastingdienst heel hard gewerkt en de komende maanden met de invoering van de BTW zal de druk vele malen hoger worden. Parmessar stelt daarom voor, dat per 1 september “deze harde werkers” een extra toelage of tegemoetkoming krijgen van tussen de SRD 7.500 en SRD 15.000 maandelijks en per 1 januari 2023 in een nieuwe loonreeks worden gebracht. 

Ronny Asabina van de BEP-fractie viel Parmessar bij met zijn voorstel voor een aparte loonreeks voor medewerkers bij de Belastingdienst. Hij noemde resoluties die onlangs zijn getekend die een aparte loonreeks regelen voor onder andere de douane, politie en brandweer. Een aparte loonreeks voor een specialistische dienst als de Belastingdienst is volgens Asabina alleszins gerechtvaardigd

.SS  

error: Kopiëren mag niet!