Man (54) dreigt vrouw en kinderen (1 en 4) te doden en steekt woning vrouw in brand te Bofokoele

De 53-jarige verdachte T.V. is donderdag 18 augustus door de politie van Atjoni voor brandstichting, bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving aangehouden, zo meldt de politie vrijdagmiddag 26 augustus.

Een vrouw had maandag 15 augustus aangifte van deze strafbare feiten gedaan tegen de verdachte. Naar zeggen van de vrouw probeerde de man op zondag 14 augustus in het dorp Bofokoele te Djoemoe twee minderjarige kinderen van 1 en 4 jaar te ontvoeren. Zijn poging mislukte, waarna hij de vrouw te kennen gaf, dat hij de kinderen later op de dag weer zou ophalen. 

Toen hij later op de dag terugkeerde, waren de kinderen er niet. Hierop bedreigde T.V. de vrouw en haar kinderen te zullen doden en op diezelfde dag heeft hij de woning van de vrouw in brand gestoken. Daarbij zijn haar inboedel en deels haar gordijnen afgebrand.

Een familielid van de man zei tegen de politie dat de verdachte geestesgestoord is. T.V. werd na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en is na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!