Herstelwerkzaamheden Afobakaweg mast 140 en 141 in volle gang

Recent verschenen er berichten en beelden op social media, waarin werd aangegeven dat het weggedeelte van de Afobakaweg tussen mast 140 en 141 volledig onbegaanbaar zou zijn. De rijbaan die werd opengesteld voor het verkeer, met uitzondering van zwaar verkeer, zou zijn afgekalfd. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, gevraagd om een reactie hierop. Mendelzoon laat weten, dat deze informatie niet juist is. Dit liet hij aan de hand van foto’s zien die op 25 augustus zijn gemaakt. Daarop is te zien, dat de weg hersteld wordt en gedeeltelijk weer begaanbaar is. Volgens Mendelzoon is de oude duiker al vervangen.

Vervolgens wijst de districtscommissaris naar de oude situatie. Een gedeelte van de weg liep tijdens aanhoudende regenval onder water. Dit zorgde voor een onveilige verkeerssituatie, vandaar dat het noodzakelijk was om de oude duiker te vervangen. “De Wegenautoriteit heeft tot nu toe prima werk verricht om het probleem op te lossen”, stelt Mendelzoon. 

Het ministerie van Openbare Werken berichtte op 24 augustus, dat de Wegenautoriteit bezig is met de uitvoering van werkzaamheden aan de dwarsduiker onder de Afobakaweg ter hoogte van mast 140/km 65. Indien er geen vertragingen optreden door het weer, zullen de werkzaamheden rond komend weekend worden afgerond.

Er zijn kennelijk kwaadwilligen die bewust oude beelden verspreiden en de indruk daarmee willen wekken, dat het recent is gebeurd. Deze kwaadwilligen hebben mogelijk politieke motieven om mensen in een kwaad daglicht te plaatsen.

SK  

error: Kopiëren mag niet!