Wegbarricade te weg naar Zanderij

De weg naar Zanderij, de Kennedyweg, is woensdagochtend enige tijd gebarricadeerd door een kleine groep actievoerders uit Para. In gesprek met D-TV Express geeft een van de actievoerders aan, dat zaken niet zo goed gaan. Volgens hem vinden er heel veel ongelukken op de weg plaats, zoals aanrijdingen en ook krijgen burgers dikwijls te maken met een lekke band. 

Zij vragen dus aandacht om de weg te asfalteren. Volgens de actievoerder kijkt men niet naar het district Para om, dus was de actie ook bedoeld om aandacht voor Para te vragen. De man zei ook, dat Para vanaf nu ook in opstand zal komen. Indien er niets aan de weg wordt gedaan, dan zullen zij de weg blijven barricaderen, liet hij weten in het interview. 

Maar, de teksten op enkele kleine protestbordjes waren ook gericht tegen de regering Santokhi-Brunswijk. Het was de actievoerders kennelijk niet alleen te doen om de weg, maar ook om het algehele beleid van de regering en de huidige financieel-economische situatie waarin het land verkeert. 

Het gevolg van de blokkade was, dat het verkeer vast kwam te zitten. Aan districtscommissaris van Para, Marlene Joden, werd om een reactie gevraagd. Zij heeft vooralsnog niet gereageerd. 

De blokkade van de weg werd vrij snel weer opgeheven, zonder tussenkomst van de politie.

SK

error: Kopiëren mag niet!