TENNIS
Serena Williams

DOOR CHRIS DINSDALE
29 augustus 2022 – 11 september 2022 – De US Open vindt plaats in Flushing Meadows, New York. 23-voudig Grand Slam-kampioen Serena Williams heeft aangekondigd dat ze na het toernooi “weg van tennis wil evolueren”. Haar pensionering sluit het hoofdstuk af over een tenniscarrière versierd met trofeeën en titels, als een van de meest talentvolle atleten in de geschiedenis van het spel.

De carrière van Serena Williams begon op driejarige leeftijd op de openbare rechtbanken van Compton, Californië, gecoacht door haar vader, Richard Williams, nadat hij zich ervan bewust werd dat toptennissterren enorme hoeveelheden geld verdienden. Serena en oudere zus Venus transformeerden snel van ontluikende protégés tot internationale tennissterren, die op het hoogste niveau strijden.

Serena won haar eerste Grand Slam op de U.S. Open in 1999 en haar 23e op de Australian Open in 2017 – toen ze acht weken zwanger was – wat het record van Steffi Graf van 22 voor de meeste majors in de Open Era overtrof.

Ze heeft te maken gehad met terugkerende verwondingen, medische complicaties, de moord op haar zus Yetunde Price en de moeilijke geboorte van haar dochter Olympia. Haar prestaties op het veld hebben haar positie op het toppunt van vrouwentennis verzekerd, terwijl projecten buiten het veld onder meer mode, zakelijke ondernemingen en filantropie omvatten.

error: Kopiëren mag niet!