Alles wordt beschouwd als luxe, zelfs brood, olie en …. toiletpapier

Brood, olie, rijst, babyvoeding, sardine en nog veel meer die te maken hebben met basisgoederen worden in een maand nu vaak in prijs verhoogd. Enkele burgers zeggen in gesprek met Dagblad Suriname dat deze producten of spullen dagelijks gebruikt worden in huis. De meeste mensen geven aan, dat het moeilijk is om bepaalde van deze basisgoederen te kopen. 

“Je hebt mensen die dagelijks niet meer kunnen genieten van rijst of dagelijks een broodje ei kunnen eten. Deze dingen zijn heel erg duur”, benadrukt een man. “Zolang iemand hoort dat je rijst met groenten, gebakken vis, een stuk komkommer, een stuk tomaat, slablad, peper en gebakken banaan hebt, dan hoor je dat je het heel goed hebt. Soms als je zelfs kerrie ei maakt ben je van de luxe afdeling.”

De man zegt verder, dat hij nu op een bepaalde leeftijd is en hij graag geeft aan mensen die het hard nodig hebben. “Mijn kinderen zijn al groot en wonen zelfstandig. Ik heb ervoor gezorgd dat zij een goed leven hebben en deze dingen hun niet ontbreken. Hoe ik nu alleen in Suriname ben, sta ik wel garant om anderen te helpen, maar veel ga ik niet kunnen. Hoe ik de spullen koop, merk ik wel dat de dingen duurder zijn geworden. Zelfs groenten op de markt, vergeleken met een paar jaren terug zie je nu een groot verschil. Een rol toiletpapier die je nog voor 0,25 cent kocht is nu 24x duurder geworden. Heel erg. Ik begrijp dat dingen duurder worden, maar op zo’n manier droog je een ieder uit.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!