SLM-topman Paul de Haan lijkt naar Nederland te zijn gevlogen

De topman van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, lijkt het zekere voor het onzekere te hebben genomen en niet te wachten op het inmiddels door het Openbaar Ministerie (OM) ingestelde strafrechtelijk onderzoek tegen de SLM. Het heeft het er alle schijn van dat De Haan via Frans-Gyuana en Parijs de benen heeft genomen naar Amsterdam.

De door hem aangestelde jurist Prenobe Bissessur had eerder nog tevergeefs geprobeerd om via de Johan Adolf Pengelluchthaven het land te verlaten naar Miami, Florida (VS). Hij werd in de kraag gevat, zijn paspoort werd ingenomen en na te zijn gehoord kon Bissessur naar huis. Bissessur is officieel nog niet aangemerkt als verdachte in de ‘SLM-zaak’. Zowel Bissessur als De Haan hadden een uitreisverbod opgelegd gekregen.

De redactie van Dagblad Suriname had dinsdagmiddag een paar keer contact gezocht met Andy Vliese van de SLM-afdeling Corporate Communications, omdat er een verhaal rond gonsde dat De Haan met ziekteverlof thuis zou zitten. De redactie vroeg Vliese of hij een en ander kon bevestigen. In eerste instantie reageerde Vliese met de opmerking “Op dit moment kan ik niet reageren op deze vraag”. In een tweede reactie liet de voorlichter weten: “Geen commentaar voorlopig”.

Ook zocht Dagblad Suriname contact met de president-commissaris bij de SLM, Xaviera Jessurun, voor een reactie op de recente ontwikkelingen. Maar, een reactie is vooralsnog uitgebleven. Zij zou met vakantie zijn in Miami….

De heer Vliese heeft verder niet meer gereageerd op de vraag wie nu aan het roer staat van de SLM, nu De Haan richting Nederland lijkt te zijn vertrokken.

PK

error: Kopiëren mag niet!