Politie Paranam arresteert verdachte (20) van woninginbraak te Domburg

Bewoner ziet inbraak vanuit buitenland via camerabeelden op telefoon

De 20-jarige E.J. is zondagmiddag 21 augustus in de Naaldvarensweg, Domburg, door de politie van het bureau Paranam als verdachte van woninginbraak aangehouden.

De politie van het bureau Paranam kreeg een telefonische melding van de eigenaar van de woning, die in het buitenland verblijft. Hij gaf de agenten aan, dat hij via camerabeelden op zijn telefoon had geconstateerd dat er werd ingebroken in zijn woning.

Toen de politie ter plaatse arriveerde, hebben de verdachten vermoedelijk de agenten gehoord, sprongen via een raam uit de woning en kozen vervolgens het hazenpad. De agenten losten vervolgens waarschuwingsschoten om de beide vluchtende verdachten op andere gedachten te brengen. Het lukte om de verdachte E.J. aan te houden. Zijn kompaan zag kans uit handen van de politie te blijven.

Op de jonge aangehouden verdachte werden aangetroffen en in beslag genomen twee zwart verkaste mobiele telefoons. Verder constateerden de agenten dat er een aantal goederen uit de woning was gehaald. 

Vanwege de vele inbraken in de woning van de aangever, is de zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige verdachte wordt nog gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!