In opspraak geraakte jurist Bissessur probeert tevergeefs te vertrekken naar Miami

De in opspraak geraakte jurist Prenobe Bissessur heeft maandagavond tevergeefs geprobeerd het land te verlaten op een vlucht naar Miami, Florida (VS). Hij kon voor vertrek vanaf de Johan Adolf Pengelluchthaven in de kraag worden gevat door leden van het Justitieel Interventie Team. Al vrij snel ging dat bericht rond op social media met een foto van de ‘boarding pass’ van American Airlines op naam van Bissessur.

Het Openbaar Ministerie had aangekondigd dat zij een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar onregelmatigheden bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en ook bij de Energie Bedrijven Suriname, EBS. 

Inmiddels was door president Chandrikapersad Santokhi maandag in het parlement al medegedeeld dat hij Bissessur heeft bedankt als zijn adviseur. Hij is daarenboven ook uit alle commissies gehaald waarin hij zitting had, waaronder de Deviezencommissie.

De jurist mag gedurende het strafrechtelijk onderzoek het land niet verlaten. Zijn paspoort is ingenomen. Overigens is de man officieel nog geen verdachte van welk strafbaar feit dan ook en is hij nu slechts gehoord, waarna hij kon vertrekken.

Onlangs werd bekend, dat hij door de SLM was aangetrokken als adviseur en daarvoor maandelijks zo’n Euro 17.500 ontving. Dat leidde tot een storm van kritiek en uiteindelijk een strafrechtelijk onderzoek.

Ziekteverlof

De CEO van de SLM, Paul de Haan, zou overigens naar verluidt met ziekteverlof thuis zitten. De woordvoerder van SLM, Andy Vliese, om een bevestiging van berichten dat De Haan ziek thuis is gevraagd, reageert met de woorden tegenover Dagblad Suriname: “Op dit moment kan ik niet reageren op deze vraag.”….

PK

error: Kopiëren mag niet!