Ra1 photography heeft ook dames als fotograaf (deel 2)

Fotograaf Arshiya Chauthie

De Surinaamse Arshiya Chauthie behoort ook tot het team van Ra1 photography. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt, dat zij zeker al een jaar aan fotografie doet. Zij heeft sinds haar kinderjaren een passie gehad voor fotografie en zag op feestjes dat meestal de heren de rol van fotograaf aan het vervullen waren. Arshiya kreeg met de leeftijd ook steeds meer interesse voor het werk. Zij zat toen met heel veel vragen waaronder: “Kan een dame geen fotograaf worden?”. Zij stapte op de oprichter van Ra1 photography af om informatie in te winnen, omdat zij vaak die naam hoorde. Zodoende vernam ze, dat er zowel dames als heren werkten voor het team. Opvallend voor haar is altijd de goede kwaliteit van de foto’s geweest. Randjiv Sunderpersadlall heeft haar opgeleid. 

“Momenteel werk ik met een team samen waarin ik mezelf thuis voel. Vandaar het besluit om Ra1 photography te blijven ondersteunen vanwege de goede kwaliteit die wij leveren. De eer verkregen met de naam Ra1, is nog een reden het team te ondersteunen. Onze klant is onze koning of koningin en die behandelen we met alle liefde en respect. In het begin wel een beetje zwaar geweest, het oppakken van een baan als fotograaf. Het is soms tot laat werken en soms vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Daar lering uit getrokken dat het echt een uitdaging is voor een dame. Er waren dagen waarop het werk soms uitliep tot laat. Men ging soms beoordelen, dat ik een slet ben, want een dame kan niet tot zo laat in de avond werken. Fotografie is niet geschikt voor een dame. Op feestjes tijdens het werken ook, heren die mij lastig vielen, ik negeerde hun woorden, deed m’n werk dat ik moest doen en liep dan gewoon weg van hun buurt.”

“Kortom, jij als dame moet sterk staan en je zelf niet in woorden laten gaan van een ander. Het is zwaar geweest, maar desondanks niet opgegeven. Een tip voor een ieder die aan fotografie wenst te doen is, doen jullie het graag als jullie het willen. Het is een heel leuk beroep en aan de dames wil ik zeggen dat het een uitdaging is, doe het en jullie zullen gedemotiveerd raken door woorden van mensen. Maar, maak elke demotivatie tot een motivatie als je succes wilt boeken”, aldus Arshiya Chauthie in gesprek met Dagblad Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!