“Ouders moeten hun kinderen ook zelf stimuleren”

De afgelopen dagen hebben verschillende personen hun kijk gegeven op het doorstromen van leerlingen naar de volgende klas. In het bijzonder werd de aandacht gevestigd op doorstromen met een bar slecht rapport. Het valt op te merken dat dit onderwerp de samenleving erg bezighoudt. 

In gesprek met Dagblad Suriname geeft vader O.B. ook zijn kijk hierop. O.B. zegt, dat hij begrijpt dat het nieuwe systeem bedoeld is om leerlingen te laten kiezen voor hetgeen waarin zij goed zijn. Maar, dit betekent volgens hem niet, dat een ouder mag accepteren dat het kind doorstroomt met een slecht rapport.  

“Als ouder moet jij je kind ook zelf stimuleren. In onze tijd zaten onze ouders achter ons aan. Je moest je best doen. Ook al wordt zo’n systeem nu toegepast, je mag als ouder niet accepteren dat je kind met een twee of drie naar huis komt. Dat wil zeggen, dat je kind niets doet. En jij stopt zelf ook geen tijd erin om je kind te steunen qua studie. Als we verder zo doorgaan gaat onze hele onderwijssysteem kapot”, stelt de vader.

Volgens O.B. begint het bij de ouders zelf. Het kind mag niet het idee krijgen, dat die zijn best niet hoeft te doen, omdat hij toch doorstroomt.

“Al komt men met een systeem van doorstromen, je kind moet de leerstof onder de knie hebben. Zolang dit niet het geval is, is het kind niet ready voor de volgende stap. Hoe gaat zo iemand dan een functie bekleden in de maatschappij? Op den duur zullen we veel drop-outs krijgen”, aldus deze vader.

SK

error: Kopiëren mag niet!