NPS proclameert vrouwencommissie te Nieuw Amsterdam

NPS Commewijne heeft afgelopen weekend een vrouwencommissie geïnstalleerd te Nieuw-Amsterdam die het sociaal maatschappelijk werk van de partij in Commewijne zal gaan ondersteunen.

NPS-voorzitter Gregory Rusland zei ingenomen te zijn met het feit, dat het bestuur van de eerste onderafdeling van Nieuw-Amsterdam is geïnstalleerd. Hij was tevreden met de opkomst van de jongeren. Ook ging hij in op de installatie van de vrouwencommissie.

“De vrouwen zijn de backbone, altijd geweest, en ik verwacht niet anders dan dat de vrouwen een zodanige bijdrage zullen leveren, niet alleen in Nieuw-Amsterdam, maar over heel Commewijne, voor het behalen van betere resultaten dan wij de afgelopen jaren hebben gehaald”, lichtte Rusland toe.

Voorlichting onderwijs

Rusland ging in op de perikelen binnen het onderwijssysteem. Hij wees erop, dat de NPS de verantwoordelijkheid heeft voor het ministerie van Onderwijs. “Het nieuwe systeem dat de minister probeert te introduceren is in de wereld geen nieuwigheid.”

Volgens Rusland gaat het om een systeem dat onder andere al in het Caribisch gebied wordt toegepast. De voorzitter van de NPS zei, dat op basis van gesprekken met de minister de conclusie kan worden getrokken dat zij precies weet welke richting zij op wil. “Maar nog te veel mensen, ook binnen het onderwijssysteem, begrijpen het systeem niet. Laat staan de ouders van de kinderen.” Hierop zei Rusland, dat de komende dagen en weken het systeem uitgelegd moet worden aan het volk zodat mensen begrijpen wat er gebeurt. Hij legde de nadruk op meer voorlichting voor onder andere de ouders. Rusland zei verder, dat te veel zaken zich voordoen waardoor het volk teleurgesteld raakt.

Ontwikkelingen SLM/EBS (“sari tories”)

Hij noemde zaken die in het parlement zijn behandeld ten aanzien van de SLM en de EBS. Hij bestempelde de ontwikkelingen als “sari tories”. “Omdat we weten dat het land grote problemen heeft en de leiding van het land de problemen moet oplossen om het land weer op het goede spoor te krijgen.”

Rusland stelde dat de verwachting is dat de juiste maatregelen genomen worden. “Want de afgelopen 10 jaren is er zoveel gebeurd waardoor het land in grote problemen is geraakt en dan verwacht je dat wij nu ervoor zorgen dat die maatregelen getroffen worden om ervoor te zorgen dat het land weer draait zoals wij het van voor die tijd kenden.” Rusland benadrukte, dat er te veel zaken spelen die negatief zijn voor het land. “En dat kunnen wij als volk niet accepteren.” Hij zei dat het tijd is dat de leiding van het land de zaken moet bespreken. “Want als we zo doorgaan dan zal de regering in de komende jaren niet in staat zijn om het land te geven wat het land verdient.”

Ideale tijden

Rusland beschreef de betere situatie waarbij “vaders en moeders weer naar de winkel kunnen gaan om weer eten op een normale manier te kunnen kopen voor hun kinderen”. Aansluitend merkte Rusland op dat mensen voor een dak boven hun hoofd en voor werk moeten kunnen zorgen. Ook wees hij op voldoende onderwijsmogelijkheden. “Wanneer we opgescheept raken met al deze schandalen, dan zullen wij ons doel niet kunnen bereiken en dat is voor de NPS onacceptabel.”

Rusland zei ook, dat de NPS een zwaardere stem moet hebben in het politiek bestel van het land. “Momenteel kan wel gesproken worden, maar de NPS mist de juiste ondersteuning om de doelen van de partij te kunnen realiseren. De NPS heeft een bredere basis nodig en dat betekent meer zetels. Ongeacht welk systeem komt, de NPS zal ervoor moeten zorgen dat ook in Commewijne de mensen zijn vertegenwoordigd op het niveau van de Nationale Assemblee”, aldus Rusland.

RB

error: Kopiëren mag niet!