“Liefdes park Nieuw Nickerie had nooit eerder zo weinig liefde”

“Als jong meisje groei je op en dan hoor je van het Liefdes park, net aan de overkant van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw Nickerie”, zegt Xaviera aan Dagblad Suriname. “Al sinds jaar en dag werden daar vooral in de vakantie tal van activiteiten georganiseerd voor burgers en in het bijzonder voor de jongeren van het district”, voegt ze toe.

“Er is altijd plek voor meer ontspanning in het district”

Het district is altijd rustig geweest, aldus Sharia, die nu al zeker 5 jaar in het district is. Voor haar studie moest ze ooit eens stage lopen en van alle districten koos ze voor het district Nickerie. “Hier ben je in alle rust en je kunt je richten op hetgeen dat je moet doen”, zegt ze. De tijden zijn volgens haar heel opvallend en je weet zonder naar de klok te kijken hoe laat het is. Er zijn vaste tijdstippen dat men slaapt, zich ontspant en wanneer men zich inzet op de werkvloer. Maar, bij ontspanning is ze niet tevreden over de mate van aanwezigheid wanneer het aankomt op ontspanningsmogelijkheden.

Het kan volgens haar echt beter. Ze zegt, dat er zeker twee velden zijn die vroeger goed in gebruik werden genomen door de inwoners, maar vandaag de dag er helemaal niet mooi uitzien.

Nu heel weinig liefde

“Het Liefdes park is er een van. Het park werd altijd ingezet om jeugdigen de gelegenheid te geven om te bewegen en zeker voor wat ontspanning te zorgen na een lange schooldag of ook echt gewoon een uitje in de vakantie”, zegt ze glimlachend. Dit gebeurt nu aldus Sharia echt minder. De kinderen voelen zich nu minder op hun gemak. “Het gras komt soms heel erg hoog te staan en het park wordt dan onbegaanbaar voor mensen.” Natuurlijk betreuren de Nickerianen dat. “Er moet zo spoedig mogelijk een oplossing hiervoor komen”, zegt ze afsluitend.

Een oproep aan districtscommissaris Gobardhan

Bewoners hebben gemeend om districtscommissaris Senrita Gobardhan in kennis te stellen, dat het Parkveld te Nieuw Nickerie niet in goede staat verkeert. “Driekwart van het veld is onspeelbaar. Vele kleine kuilen en verzakkingen zijn er. Het veld moet 200 m³ opvulzand krijgen en geëgaliseerd worden door een stampermachine. Voorts wordt u in kennis gesteld dat Nieuw Nickerie geen tweede sportveld heeft. Parkveld is bij uitstek, dé locatie om voetbalwedstrijden te organiseren.”

Van de gelegenheid werd er ook gebruik gemaakt, om de burgermoeder te verzoeken/adviseren om een kraan te plaatsen. Het zijn meestal de scholieren die in de ochtend op en of rondom het veld aanwezig zijn.

GW

error: Kopiëren mag niet!