60 jaar Waldy Simson (deel 8)

“… Ook haar papieren portret zal straks te bewonderen zijn op de expositie 60 jaar Waldy Simson … !!!”

Tijdens de voorbereidingen in zijn atelier om te komen tot het ontwerp voor het maken van het portret kon hij al aanvoelen dat haar unieke portret vriendelijkheid zou bijdragen tot een treffend eindresultaat. Haar bijzonder sociaal karakter, dat diepe indruk op hem maakt … en het feit dat zij in het verleden ook door zijn dierbare collega Erwin de Vries naar haar tevredenheid is geportretteerd … hebben gemaakt dat er meer dan voldoende gewichtige redenen waren die hem positief hebben aangezet om te komen tot het bereikte eindresultaat dat de naam draagt van … Portret van Cornelly … !!!

De veelzijdige kunstenaar Waldy Simson heeft bij het werken aan het eerder genoemd portret ook gebruik gemaakt van door hem licht oranje beschilderd papier waarop hij handgeschreven aantekeningen heeft gemaakt over de tekst uit zijn muzikale compositie Maak ons vrij van zonde, Heer. Verder heeft Simson bij het maken van het portret gebruik gemaakt van verschillende tinten zeer oud perkamentpapier waardoor de indruk van de kleding alles behalve alledaags is. Gegevens van het eerder genoemd kunstwerk zijn als volgt Titel: Portret van Cornelly / Afmeting: 25 x 20 cm / Techniek: gemengd in en op papier / Plaats van productie: Paramaribo, Suriname / Periode van produktie: juli tot augustus 2022.

Het portret van Cornelly zal zoals eerder vermeld ook tentoongesteld worden op: Expositie 60 jaar Waldy Simson EN presentatie van het boek Gedichten en Muziek van Simson / Opening: vrijdag 30 september aanstaande / Van: 19.00 tot 21.00 uur / Met op de opening te leveren bijdragen van: Anne-Marie Sanches, Celestine Raalte, Liesbeth Peroti, Vaisal Yard en Johan de Randamie / Duur expositie: tot en met zondag 2 oktober aanstaande / Plaats: Buxa Bar And Restaurant / Adres: S.M.S Pier, Waterkant 5, Paramaribo, Suriname.

Op de expositie zullen ook exemplaren van het boek Gedichten en Muziek van Simson en Kalender Waldy Simson 1 verkregen kunnen worden. Voor nadere informatie over het projekt 60 jaar Waldy Simson kan men de website artisit.webs.com bezoeken.    

“Geef kunst een waardevolle plaats in uw leven.”

Waldy Simson

error: Kopiëren mag niet!