Trafficking in Persons voor oriëntatie werkzaamheden op goudvelden in Langatabiki gebied

Leden van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) van het Korps Politie Suriname hebben voor oriëntatie werkzaamheden het Tumatugebied te Langatabiki zaterdag 20 augustus bezocht. Deze oriëntatie werkzaamheden vloeien voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid dat het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd.

De leden van TIP werden bijgestaan door agenten van het Regio Bijstand Team Oost (RBTMO), die de detacheringspost te Snesikondre bemannen.

Onder begeleiding van deze speciale eenheid konden enkele goudvelden worden aangedaan, waar geen cabaret en of bordelen aanwezig bleken te zijn. De zogenaamde centrumplek, waar wel een aantal van deze cabarets zijn aangetroffen, werden gecontroleerd.

De cabarethouders werden ingelicht over de werkzaamheden van de afdeling TIP, waarbij zij erop werden gewezen geen minderjarigen in hun tenten te accommoderen en ook geen vrouwen onder dwang in hun bordelen vast te houden.

Ter controle werden de cabaretruimtes door de eigenaren voor de politie open gedaan. De vrouwen die zich ter plaatse bevonden bleken middels het tonen van hun identiteitskaart boven de wettelijke gestelde leeftijd van de wet op mensenhandel te zijn.

Deze oriëntatie werkzaamheden zullen in de verschillende regio’s/districten van Suriname worden voortgezet, zo meldt de politie zondagavond 21 augustus.

error: Kopiëren mag niet!