Volksgezondheid werkt aan ordening vestigingsbeleid huisartsenpraktijk

Het beleid van het ministerie van Volksgezondheid is gericht op decentrale vestiging van de huisartsenpraktijk. Het ministerie is reeds enige tijd geleden gestart met de ordening en herstructurering van het vestigingsbeleid.

Er is een analyse gemaakt per ressort, opgedeeld naar RGD en particuliere huisartsen vestigingen uitgezet naar de normen van de WHO van 1.500 tot 2.000 personen per arts. Hieruit is gebleken, dat de districten Paramaribo en Wanica een geclusterd overschot hebben van 26 huisartsen. In Para is er behoefte aan 13 huisartsen. De districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini hebben een geclusterd tekort van 43 artsen. Saramacca heeft een overschot van 1 arts en in Nickerie en Cornonie is de artsenbezetting optimaal.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei donderdag in de Nationale Assemblee, dat het beleid vriendelijk is naar vestigingen in districten en gebieden waar er een dringend tekort is aan huisartsen.

Voor wat Paramaribo en Wanica betreft zei hij, dat de laatste vestigingsvergunningen zijn verstrekt vόόr de periode van de reguleringsmaatregelen. Het beleid is ook erop gericht om Surinaamse artsen te mobiliseren naar verzorgingsgebieden van de Medische Zending. Dit heeft ertoe geleid dat er nu sprake is van een continue bezetting van artsen bij de Medische Zending.

De Medische Zending heeft nu de beschikking over 4 extra artsen in haar verzorgingsgebieden.

SS 

error: Kopiëren mag niet!