Dc Nickerie: “Drinkwater probleem te Henar wordt voor eind van het jaar aangepakt”

De gemeenschap te klein Henar in het district Nickerie is woedend, omdat ze geen water uit hun kranen kunnen krijgen.

Watertruck komt niet op tijd

Al een geruime tijd zaten de burgers van klein Henar zonder water en dit probleem is met urgentie aangepakt door de regering. Er werden watertrucks ingezet om de burgers van water te voorzien. Het lag in de bedoeling dat een watertruck de mensen die geen water uit de kraan krijgen water zal verstrekken. Dit gebeurt daadwerkelijk ook zo. Het lastige ervan is, wanneer men continu zit zonder water, omdat de truck te veel huishoudens in vorige straten heeft voorzien van water. Dit is het lastige deel van de oplossing. De mensen worden dan zonder water gelaten tot de volgende dag.

Burgers zijn moe

Valerie, een jongedame die met Dagblad Suriname sprak, zegt dat ze het helemaal niet leuk vindt wat zich afspeelt. “De trucks die water moeten leveren komen en doen hun werk, maar wanneer het water weg is laten ze huizen die zijn overgebleven ook gewoon in de steek. Bij het bellen naar de desbetreffende organen komen die dan wel. Wanneer de vraag aan hen wordt gesteld waarom ze de vorige dag niet langs zijn geweest wordt het hen bewust gemaakt dat de instanties bepalen.” Degene die de leiding had haar persoonlijk een keer gezegd: ”Je moet blij zijn dat we water hebben gebracht vandaag, we konden jullie ook zonder water laten.”

Dit krijgt men als antwoord na een hele dag zonder water gezeten te hebben. De situatie van de burgers is erg. Het koken, poetsen en doen van de andere dagelijkse werkzaamheden kan niet normaal plaatsvinden, want er komt geen druppel water uit de kraan. Groot Henar heeft naar het zeggen van de mevrouw wel water uit de kraan, maar klein Henar beschikt niet over water.

Burgermoeder belooft oplossing in december

Districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan zegt in een interview met Dagblad Suriname, dat het waterprobleem dat er nu is wel, onder controle is. Dagelijks wordt er nu al zeker 90.000 liter water voor zo’n 200 huishoudens geleverd wordt. Het ligt in de bedoeling dat er nog een watertruck bij zal komen om nog eens 10.00 liter water te leveren.

Ze vraagt de gemeenschap om wat geduld te betrachten, omdat het materiaal voor de boringen al is besteld, het moet echter alleen nog komen en dat gebeurt ergens midden oktober. De regering garandeert de bevolking dat in december het probleem wordt aangepakt. De verschillende stagnaties die zich voordoen komen soms door achterstallige betalingen, maar het wordt volgens de burgermoeder wel in orde gemaakt.

Ze betreurt dat het zover is gekomen, net als hoe ze aangeeft is water heel erg essentieel in het dagelijks leven en daarom wordt alles in het werk gesteld om dit probleem op te lossen.

GW

error: Kopiëren mag niet!