Regeren op basis van huidige politieke inzichten

Als lid van het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) wil ik de samenleving het volgende in herinnering brengen.

Bij de verkiezingen van 25 mei 2020 is de VHP als grootste winnaar uit de bus gekomen, er zijn namelijk 20 zetels behaald. Er is toen een coalitie gevormd samen met de ABOP/PL en NPS. Het zal niet te veel zijn om op te noemen dat deze nieuwe regering vele problemen heeft overgenomen. Onze welbekende slogan W’O SET’EN, op grond van hetgeen we zouden doen, namelijk samenwerken aan een welvarend land voor ons allen, zijn wij nu al bezig te realiseren.

Niet vergeten mag worden dat de Corona-pandemie en nu de Russisch-Oekraïense Oorlog een sta-in-de-weg is voor deze regering c.q. de wereld, waardoor het beloofde ietwat vertraagd op gang komt. Door deze vertraging komen vele organisaties in beweging om te eisen dat het roer omgegooid moet worden dan wel dat deze regering moet opstappen.

Heeft u een weloverwogen plan hoe het volgens u anders moet en kan, presenteer het, waarover er van gedachten gewisseld kan worden. Uitspraken zonder een plan zet helemaal geen zoden aan de dijk. De huidige President heeft toen beloofd dat als het pad hobbelig is, dat men met de regering samen moet blijven werken om Suriname tot een welvarend land te maken.

Een advies naar de huidige regering is om op basis van hun meerderheid luisterend naar de verschillende maatschappelijke groeperingen te handelen op basis van de huidige politieke inzichten, die de politieke leiding van dit land nu heeft. De regering heeft het mandaat van het volk om tot en met 2025 te regeren, en deze ook zal uitzitten om het beloofde waar te maken. 

Ik begon met “regeren op basis van de huidige politieke inzichten in Suriname”, hiermee zeggende dat er nu een nieuwe regering is in dit tijd bestek met nieuwe inzichten en zij de kans moet krijgen om hetgeen zij beloofd heeft waar te maken. 

Wat mij verder is opgevallen, is dat de laatste tijd er veel gesproken wordt over de regering Santokhi in plaats van Regering Santokhi-Brunswijk. Met de eerste benaming wordt op een subtiele manier gesuggereerd dat President Santokhi de “boosdoener” is dat zaken niet gauw op rails gebracht kunnen worden. Voor zulke uitspraken moet er gewaakt worden dat er bewust verdeeldheid gecreëerd wordt in ons geliefd Suriname. De Slogan in 2020 was W’O,SET’EN maar in 2025 wordt hij uitgebreid met W’O SET’EN GO DORO!!

Tek Yu Ai Luku, Suriname Voorwaarts.

P.D. Baldew

error: Kopiëren mag niet!