Randolph Cyrus viert zijn 100e verjaardag

De Surinamer Cyrus, Randolph Vennis Fitzroy heeft onlangs zijn 100e verjaardag mogen vieren, aldus het Burger Informatie Centrum van het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost.

De heer Cyrus is geboren op 10 augustus 1922 te Nieuw Nickerie. Hij komt uit een gezin van 6 kinderen, 4 jongens en 2 meisjes, waarvan hij de jongste is. In zijn jeugdjaren is de heer Cyrus in Nieuw Nickerie opgegroeid tot ongeveer 16-17 jaar. Hij heeft de Spangelberg basisschool te Nieuw Nickerie bezocht tot de 5e klas. Op 18-jarige leeftijd vertrok hij naar Guyana om daar te werken voor een bauxietmaatschappij. Na ongeveer één jaar keerde hij weer terug naar Suriname.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, moesten alle jongemannen verplicht het leger van Nederland ondersteunen, omdat Suriname nog een kolonie van Nederland was. De heer Cyrus moest bewijzen dat hij durfde te vechten voor zijn moederland. Helaas was dat niet zijn sterke kant, dus deed hij er alles aan om niet te voldoen aan de gestelde eisen van een waardige militair en werd uiteindelijk na 1 jaar afgekeurd. Hij heeft vervolgens 1,5 jaar gewerkt voor Amerikanen te Zanderij. Er werd na 1.5 jaar vrede gesloten en toen zat hij zonder werk.

Zijn geluksdag was 4 juni 1949, toen hij als verpleger werd aangesteld te Wolvenbuttel, toenmalig L.P.I. en thans P.C.S. aan de Letitia Vriesdelaan, waar hij zijn 34 jaren als prettig heeft ervaren.

Zijn hobby’s waren hengelen en bezig zijn met zangvogels.

Uit zijn eerste huwelijk zijn 5 kinderen geboren die zij samen hebben groot gebracht en na 20 jaar getrouwd te zijn geweest is ‘oom Rani’ zoals hij genoemd wordt gescheiden. Uit zijn tweede huwelijk is 1 kind geboren. Twee van de kinderen zijn komen te overlijden.  De 100 jarige heeft  23 kleinkinderen en 34 achterkleinkinderen. In 2000 stierf zijn echtgenote. Hij is trots en blij te zien, dat hoewel enkele van de kinderen uit verschillende relaties zijn geboren, zij een hechte familieband vormen. De heer Cyrus zegt, dat als hij het geheim wist om honderd jaar te worden hij miljonair zou zijn; omdat hij deze zou verkopen aan een ieder.

Zijn 100 jaren heeft hij te danken aan de Almachtige en door goed te leven, gezond te eten en drinken en nuchterheid. Hij is de Here dankbaar voor alles wat hij tot nog toe heeft bereikt en geniet van zijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Zijn wens is om 101 jaar te worden.

error: Kopiëren mag niet!