Grote vraag naar lokaal zuurgoed te Totness

Het gaat goed met de verkoop van lokaal zuurgoed, honing en kokosolie in Coronie. Dat geven enkele verkopers in gesprek met Dagblad Suriname aan. “Het is misschien niet als vroeger, maar wij doen ons best. De verkoop komt op gang, je merkt wel dat er koopkrachtdaling is”,  stelde een verkoper. “Maar, ik mag niet klagen. Er wordt aardig wat verkocht. Vooral het zuurgoed vindt goede afzet”, stelt een verkoopster bij de drukste stopplaats in Totness. Toeristen van Nederland en andere delen van Europa stoppen ook vaak. 

Een andere verkoopster geeft aan dat prijzen nu toch gedwongen flink gestegen zijn. “We proberen toch zoveel mogelijk te verkopen. Hopelijk wordt de crisis aangepakt, want dat maakt ons leven héél moeilijk. Maar het blijft wel gezellig hier.”

Een bejaarde bewoner bij het drukke kruispunt zegt desgevraagd over de laatstgehouden wegbarricade, “die mannen hadden een eigen agenda. Overal zoeken zij geld. Ik doe niet mee aan dit soort dingen. Natuurlijk zijn er problemen, maar die los je niet op met barricades”.

Direct na de wegbarricade van de afgelopen maand, heeft de bestuursdienst een aanvang gemaakt met zaken, waarover er ontevredenheid heerste in het gebied. Zo zijn de binnenwegen geëgaliseerd en is er een beroep gedaan op de ondernemer die belast is met de vuilophaal in het district om zijn werkzaamheden te hervatten. Dat is ook een dag na de barricade gebeurd.

Ook het ministerie van Openbare Werken heeft onlangs enkele dringende problemen in Coronie aangepakt.

error: Kopiëren mag niet!