Training voor recreatieoorden in Para

Met het oog op de komende drukke vakantieperiode heeft het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), het directoraat Toerisme, samen met de recreatieoorden van Para besloten om een aantal trainingen te verzorgen ter verbetering van de kwaliteit van de producten en de diensten die worden aangeboden door de oorden. De trainingen zullen worden verzorgd onder supervisie van de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC). 

De trainingen worden vandaag, dinsdag 16 en woensdag 17 augustus gehouden te Overbridge River Resort. Hieraan zullen 10 oorden deelnemen met totaal 20 participanten. Het ligt in de bedoeling om de trainingen in zeven districten te verzorgen, waaronder Para, Wanica, Commewijne, Saramacca, Nickerie, Coronie, Marowijne.

De modules/onderdelen die behandeld zullen worden zijn toerisme bewustwording, marketing en promotie van de oorden, klantgerichtheid en klantvriendelijkheid. 

De trainingen moeten ertoe bijdragen, dat de arbeidsmarkt voorzien wordt van gekwalificeerde arbeidskrachten binnen de toerisme- en horecasector, aangezien veel gekwalificeerd personeel vertrokken is naar andere sectoren vanwege de Covid-pandemie. Deze trainingen moeten ervoor zorgen dat het accent ligt op het herstel van de toerisme- en horecasector. 

Minister Albert Jubitana van TCT, zal op de eerste dag, vandaag, dinsdag 16 augustus, om 09:00 uur de opening verrichten. Op 17 augustus om 16:00 uur zal de certificatenuitreiking plaatsvinden.

SK

error: Kopiëren mag niet!