SWM: “Kwaadwilligen verspreiden fake berichten over kwaliteit drinkwater”

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, SWM, heeft dinsdag 16 augustus bekendgemaakt, dat er  “kwaadwilligen” zijn die via social media bezig zijn “berichten te verspreiden over de betrouwbaarheid van het geproduceerde water” van de SWM. 

Volgens die personen zou het water virussen bevatten en niet betrouwbaar voor consumptie. De SWM laat weten, dat zij justitiële kanalen laten onderzoeken wat of wie de herkomst van die fake berichten is/zijn.

De SWM stelt zich als ISO 9001:2015 gecertificeerd bedrijf bewust te zijn van haar taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot het leveren van betrouwbaar drinkwater. Reguliere metingen door het laboratorium van de SWM gaan normaal door. Ook procedures die moeten worden gevolgd bij het productie- en  distributieproces ter bewaking van de kwaliteit van het geproduceerde drinkwater gaan onverkort door. Zo wordt chloor toegevoegd aan het water ter desinfectie bij een calamiteit of uit voorzorg. 

“De SWM doet een beroep op de gemeenschap om niet in te gaan op de negatieve berichtgevingen via social media en bij onduidelijkheden of twijfels via de diverse kanalen vrijblijvend informatie op te vragen bij de SWM.”

error: Kopiëren mag niet!