Staatsolie en lokale ondernemers investeren in leefomgeving van 12 sociale instellingen

Staatsolie heeft als onderdeel van zijn sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid, het initiatief genomen om de leefomgeving van twaalf sociale instellingen te verbeteren. Het gaat om diverse kindertehuizen, bejaardentehuizen en instellingen voor mensen met een beperking in zeven districten. Met dit initiatief streeft Staatsolie, in samenwerking met verschillende lokale aannemers, naar een veilige, hygiënische en aangename leefomgeving voor deze doelgroepen.

Het afgelopen jaar heeft Staatsolie een onderzoek en inventarisatie gedaan naar de noden en behoeften van sociale instellingen in Suriname. Na dit onderzoek zijn er 12 instellingen geselecteerd op basis van specifieke criteria.

Het gaat om Stg. Centrum voor Senioren burgers Huize Albertine, Stg. Jozua Doorzetter, Stg. Open Poort Olga Clarck, Stg. Hoop voor Kinderen, Kinderhuis Johanna, Stg. Para Relax Club, Stg. Kinderhuis Sanathan Dharm Suriname, Stichting Betheljada, Stg. Engedi, Internaat Abadukondre Maria Consolatrix, Eben Heazer weeshuis en Kinderhuis Sukh Dhaam der EBGS. 

De jongeren moeten in een goede omgeving kunnen werken aan hun toekomst, terwijl de ouderen die reeds hun bijdrage hebben geleverd aan de opbouw van de maatschappij, beter verdienen. Dit geldt tevens voor onze medeburgers met een beperking, aldus Staatsolie dinsdag 16 augustus in een persbericht.

Met dit initiatief wordt de leefomgeving van ongeveer 375 kinderen, seniore burgers en personen met een beperking verbeterd en aangenamer gemaakt.

De werkzaamheden die zullen worden uitgevoerd bij deze instellingen, zijn voornamelijk bouwkundige renovaties, aanleg of verbetering van elektra, en aanschaf en installatie van sanitair.

Staatsolie heeft diverse lokale aannemers bereid gevonden om deze werkzaamheden tegen een sociaal tarief uit te voeren, om zo samen te investeren in een duurzame gemeenschap. 

Als initiatiefnemer is hij deze aannemers en directievoerders zeer erkentelijk voor hun bijdrage: IBT Engineering Consultants, Sunecon, Ilaco Suriname N.V., Superior Tank and Pipe Group N.V., Rocco Pallas, ABC N.V., CCC Group en Haukes Construction N.V. Met een totale investering van SRD 11 miljoen, bestaande uit een Staatsolie financiering van SRD 8.8 miljoen en een geschatte bijdrage van SRD 2.2 miljoen van de aannemers en directievoerders middels het bieden van een sociale kostprijs, wordt beoogd bij te dragen aan de zorg die de doelgroepen verdienen.

Het streven is om het project dit jaar afgerond te hebben.

error: Kopiëren mag niet!