Prijzen groenten gestegen

“De prijzen van bladgroenten en andere groentesoorten zijn intussen ook gestegen. Er gebeuren echt dingen in het land, die soepgroente die je toen voor SRD 1 kocht, is nu SRD 10. Dan komt er nog geen eind aan de ellende, hoe gaan wij eten?”, vraagt een vrouw zich af. 

Enkele bezoekers van de Centrale Markt geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat er standhouders zijn die wel rekening houden met hun klanten.

“Je hebt anderen die keihard je ogen willen breken en anderen die wel met je mee voelen. Ik koop vaak gesneden groenten op de markt, omdat ik de tijd niet hebt om schoon te maken en die zijn iets duurder. Je hebt gesneden groenten vanaf SRD 25, maar bij mijn vaste standhouder krijg ik die voor SRD 20. Er komt vaak een korting van SRD 5 of soms 10 zelfs, dat vind ik heel aardig. De mensen die juist naar de burgers toe moeten werken of komen kunnen zulke gebaren niet doen. Aan het eind moeten wij als burgers voor elkaar staan.”

Een standhoudster geeft aan, dat zij niet veel aan de prijzen kan doen, maar wel soms rekening kan houden, maar voor hoe lang? “Dit gaat niet vaak kunnen gebeuren, omdat wij ook een huishouden hebben om te draaien. Maar als wij niet voor elkaar staan, dan zitten wij allen er in. Er zijn ook enkele groothandelaars die meewerken, dus het gevoel van samenwerken stimuleert het een en gaat naar het andere. Aan de prijzen kunnen wij niets doen, maar aan onze eenheid wel.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!