President Santokhi staat stil bij trauma’s verkeersslachtoffers

Verkeersveiligheidsmaand gelanceerd

De 10e editie van de verkeersveiligheidsmaand werd maandag aangekondigd op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Bij deze lancering waren onder andere aanwezig president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, ad-interim Justitie en Politie, districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost  en de Waarnemend Korpschef Commissaris van Politie S. Changoer. 

President Santokhi stond stil bij de trauma’s die achterblijven bij slachtoffers van verkeersongevallen. Het zijn volgens het staatshoofd trauma’s die je je hele leven met je meedraagt. Het thema van de verkeersveiligheidsmaand dit jaar is “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden van leven”. De organisatie mag gedurende deze maand rekenen op alle ondersteuning van de regering, aldus de staatshoofd.

Together we can save lives

Eugenie Esajas, ondervoorzitster van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), die het eerste woord had, gaf aan dat zij het enorm belangrijk vindt dat de regering aandacht schenkt aan de verkeersveiligheid maand, die in 2011 is gestart. Veiligheid in het verkeer wordt als prioriteit gezien. Hierdoor is men genoodzaakt te reflecteren op het rijgedrag en zowel op het individueel en collectief handelen in het verkeer.

De waarnemend korpschef, riep verkeersdeelnemers op om zich te houden aan de voorgeschreven verkeersregels. “Elke overtreding maakt dat de verkeersveiligheid in gevaar komt”, gaf hij aan.

Het KSV, dat als slogan, “only together we can save lives” heeft, zal gedurende de periode 15 augustus-15 september een registratiepunt hebben, waar slachtoffers van verkeersongevallen zich kunnen registreren.

error: Kopiëren mag niet!