President Santokhi en Indiase ambassadeur spreken vertrouwen uit in relatie Suriname-India

Suriname en India mogen als landen op twee verschillende continenten dan wel een aantal duizenden kilometers van elkaar gescheiden liggen, maar zijn als naties al 149 jaar met elkaar verbonden door intermenselijk contact.

India neemt volgens president Chandrikapersad Santokhi een speciale plaats in in de harten van Surinamers. Het staatshoofd stond maandag 15 augustus bij de 75e viering van de Onafhankelijkheidsdag van de Republiek India stil bij de bijzondere relatie tussen de twee bevriende naties. 

Zowel president Santokhi als de Indiase ambassadeur in Suriname Shankar Balachandran sprak zijn vertrouwen uit in de relatie in het algemeen, de samenwerking op verschillende gebieden, in het bijzonder alsook de ondersteuning van India in meerdere sectoren. Er werd gezamenlijk een toast uitgebracht op de krachtige bilaterale relatie alsook op voorspoed en welzijn van de bevolking van beide landen.

President Santokhi merkte op, dat de Indiase cultuur, religie en taal niet alleen door Indiase nakomelingen worden behouden, maar in alle delen van de Surinaamse gemeenschap te zien zijn. Het staatshoofd prees het initiatief van India om ook Suriname te betrekken bij de viering van de 75e Onafhankelijkheidsdag. Deel van deze betrokkenheid is het planten van 75 bomen geweest op Surinaamse bodem. “Dit symboliseert de duurzaamheid van onze relatie en de energie die we hebben besloten hierin te investeren.”

Het staatshoofd memoreerde de ondersteuning van India op velerlei gebieden in Suriname, zoals de agrarische sector, volksgezondheid, onderwijs, elektrificatie en cultuur. Hij noemde ook de ondersteuning van India gedurende de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en bleef verder ook stilstaan bij de diplomatieke relatie die 46 jaar geleden tot stand kwam.

Parlementaire delegatie uit India

President Santokhi betitelde de relatie met India als een van grote importantie. In dit kader heeft de Surinaamse regering een ambassadeur voor India benoemd in de persoon van Arunkoemar Hardin, die als opdracht heeft de relatie met India te versterken. De regering kijkt ernaar uit volgende week een Indiase parlementaire delegatie in Suriname te verwelkomen,

Het staatshoofd memoreerde de ondersteuning van India op velerlei gebieden in Suriname, zoals de agrarische sector, volksgezondheid, onderwijs, elektrificatie en cultuur. Hij noemde ook de ondersteuning van India gedurende de onderhandelingen met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) en bleef verder ook stilstaan bij de diplomatieke relatie die 46 jaar geleden tot stand kwam. President Santokhi betitelde de relatie met het Aziatische land als een van grote importantie. In dit kader heeft de Surinaamse regering een ambassadeur voor India benoemd in de persoon van Arunkoemar Hardin, die als opdracht heeft de relatie met India te versterken. De regering kijkt ernaar uit volgende week een Indiase parlementaire delegatie in Suriname te verwelkomen. 

error: Kopiëren mag niet!