Para Centra moet schoon! – Het district Para dient als visitekaart van het land

In het district Para zal in september het project ‘Para Centra moet schoon’ worden uitgevoerd. “Met het project ‘Para Centra moet schoon’ nemen wij het initiatief om het gebied in de periode van 19 september tot en met 2 oktober weer schoon te krijgen. De uitvoering van de schoonmaak vindt plaats in samenwerking met het Commissariaat”, zegt initiatiefnemer van dit project, Maranzo Alexander, tegenover Dagblad Suriname. 

In samenwerking met een aantal scholen in het gebied zullen zij trainingen verzorgen om kinderen bewust te maken van een schone leefomgeving. “Als zij het belang inzien van een schoon Suriname, kunnen zij ervoor zorgen dat het land ook voor de volgende generaties schoon blijft”, stelt Alexander.

Om dit project te realiseren hebben ze een crowdfunding campagne gelanceerd met als doel het benodigde bedrag van 10.000 euro op te halen. Doneren kan via de link:  https://gofund.me/0a02f6fc

Vanwaar het idee om van start te gaan met dit project?

“Afgelopen jaar was ik aanwezig bij het Nederlandse tv-programma ‘College Tour’, de president was hier te gast als spreker. Ik heb de president een vraag gesteld en deze werd uitgezonden op de televisie. Naderhand werd ik meermaals herkend en is mij de vraag gesteld, hoe ik iets wil betekenen voor de ontwikkeling van Suriname. Kort daarna ben ik benaderd door STVS of ik een donatie wil doen aan Para, het Commissariaat had een tekort aan brushcutters. In november 2021 ben ik hiervoor afgereisd naar Suriname om de brushcutters te doneren. In januari 2022 heb ik besloten om door te pakken met de donatie. Ik heb een plan uitgeschreven en deze gepresenteerd aan het Commissariaat, hierop is akkoord gegeven”, aldus Alexander.

Alexander geeft verder aan, dat hij altijd al de ambitie heeft gehad om bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname. Er zijn meerdere projecten die hij in Suriname wil realiseren, maar dit project dient als de start. 

Wat is het doel van dit project?

Alexander zegt, dat elk land het verdient om schoon te zijn en dit geldt volgens hem zeker ook voor Suriname. “Met dit project hopen wij de bevolking bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving en te stimuleren om het gebied ook daadwerkelijk schoon te houden. Op het moment dat je Suriname binnenkomt is Para het eerste district dat je ziet, het district dient dus als het visitekaart van het land. Suriname heeft als land met de mooie natuurgebieden en haar rijke geschiedenis sterkt de potentie om te dienen als toeristische trekpleister voor bezoekers. Als het district Para schoon is, maken wij de eerste ervaring met het land prettiger voor bezoekers.”

Wie is Maranzo Alexander?

Maranzo Alexander is 27 jaar, woonachtig in Nederland en de eigenaar van Ab’y Srefi B.V. “Wij zijn sinds 2019 actief in de plantaardige markt en zijn gespecialiseerd in het creëren en leveren van authentieke plantaardige producten. Ab’y Srefi is in 2021 genomineerd voor het beste vegan product 2021. Wij hebben samenwerking met een groot aantal supermarkten, waaronder Jumbo en Albert Heijn. Meer info over mijn bedrijf is te vinden op de website: www.abysrefi.nl. Verder zet ik mij in als life coach en help ik mensen in mijn omgeving om zichzelf beter te leren kennen en hun leven een bewustere richting te geven”, aldus Alexander.

SK

error: Kopiëren mag niet!