Organic Movement wil nu verbinding zoeken bij middenveld

Zoveelste ombuiging door actievoerders

Voorlopig heeft Organic Movement besloten om de straatacties even aan te houden. “We gaan nu verbinding zoeken met het maatschappelijk middenveld waaronder de vakbonden, het bedrijfsleven, diverse organisaties en groeperingen zodat we groter en sterker terug kunnen komen.” Dit stelde de organisatie maandagmiddag 15 augustus. Vermeldenswaard is, dat bij de afgelopen actie, zaterdag 13 augustus, van de organisatie de opkomst mager was. 

Mobilisatie kracht 

Volgens de organisatie moet de Organic Movement denkwijze echter in alle lagen van de samenleving gaan leven. “Ook willen we werken aan het verbeteren van onze organisatiestructuur en onze mobilisatiekracht zodat we gerichter en effectiever kunnen protesteren tegen het onrecht wat ons wordt aangedaan. Wij blijven ten alle tijden de ideologische strijd voeren voor een beter Suriname en zullen het klankbord blijven van onze samenleving. Als u geïnformeerd bent over misstanden of ongeregeldheden, corruptieschandalen, maak die dan aan ons kenbaar. Sociale controle moet terug komen in Suriname en we moeten allen bijdragen aan het gezond maken van onze natie”, aldus Organic Movement.

Actievoerders Organic Movement willen nu openlijk regeringsval

Organic Movement gaat nu openlijk voor de val van de regering Santokhi-Brunswijk. Dat hebben de actievoerders bekend gemaakt.

Afgelopen zaterdag was er echter weinig animo voor de actie onder normale burgers. Wel waren enkele politici en vakbonden aanwezig. Ronald Hooghart (NDP), Michael Salons, Steven Reyme (A20) en ook de NDP Assembleeleden Stephen Tsang en Ilona Edwards. Organic Het protest afgelopen zaterdag vond plaats nabij het monument van Kwakoe in Paramaribo.

De eerste actie was op maandag 18 juli. Honderden mensen hadden toen geprotesteerd tegen het beleid van de regering. Onder aanvoering van exponenten van de Surinaamse Politiebond; waaronder Raoul Hellings en Sergio Gentle, maar ook anderen zoals Maisha Neus, Stephano Biervliet en Curtis Hofwijks en Dave van Aerde, werd agressief geprotesteerd voor het Kabinet van de President, de Nationale Assemblee als op het Onafhankelijkheidsplein. De mensen waren enorm verhit en er werd “Weg met Chan!” gescandeerd. De actie had een heel agressief karakter en er werd zelfs geprobeerd om het Kabinetsgebouw te bestormen.

error: Kopiëren mag niet!