Onderzoek naar onbestelde oproepingskaarten gestart

Om een betere bevolkingsadministratie en een up-to-date kiezersbestand te hebben, heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) maandag 15 augustus het startsein gegeven voor het onderzoek naar de oorzaak van onbestelde oproepingskaarten.

De kick-off vond plaats aan de Anjelierstraat. Er is gekozen voor Paramaribo Zuid-West, omdat het de regio is waar zeker een paar duizend oproepingskaarten niet terecht zijn gekomen bij de kiesgerechtigden. “Dat is zonde, het doet wat met de democratie, want hoe meer mensen kunnen stemmen des te beter het wordt voor de democratie,” zegt de BiZa-minister.

De bewindsman weet, dat uit de praktijk is gebleken dat personen een adres opgeven waar ze behoren te wonen, maar bij het leveren van de oproepingskaart daar niet bekend zijn. Het gaat om duizenden oproepingskaarten die niet zijn afgegeven aan de kiesgerechtigden. De werkwijze is, dat elke adres wel driemaal wordt aangedaan om kiezers te voorzien van hun oproepingskaart.

Het formuleren, uitstippelen en uitvoeren van een goed beleid, is volgens minister Somohardjo ook een subdoel van dit onderzoek. Hierdoor kan het makkelijker zijn om een overheidsdienst aan te bieden die in lijn is met de behoefte van het aantal mensen dat binnen een bepaalde regio woont. De BiZa-minister deed een beroep aan eenieder om mee te werken aan dit onderzoek. “Hierdoor krijgen we niet alleen een betere bevolkingsadministratie, maar kunnen meer mensen meedoen aan de volgende verkiezingen van 2025!”

Het onderzoek wordt uitgevoerd door ambtenaren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en geschiedt van maandag tot vrijdag, telkens van 15:00 uur tot 19:00 uur. In het weekend wordt van 10.00 uur tot 18.00 uur geënquêteerd. Het onderzoek start in het gebied Paramaribo Zuid-West dat bestaat uit adressen die zijn geregistreerd bij de Bureaus voor Burgerzaken Paramaribo-Flora, Paramaribo-Latour, Paramaribo-Santodorp en Paramaribo-Kwatta.

error: Kopiëren mag niet!