Academy for Women Entrepreneurs breidt zich uit in Suriname

Het door het Witte Huis (Washington DC) geleide Global Development and Prosperity (W-GDP) -initiatief is bedoeld om vrouwen wereldwijd in staat te stellen hun economisch potentieel te benutten en zo voorwaarden te scheppen voor meer stabiliteit, veiligheid en welvaart voor iedereen. 

Het doel van het W-GDP initiatief is om tegen 2025, 50 miljoen vrouwen te bereiken door een stimulerende omgeving te bevorderen die barrières vermindert en de deelname van vrouwen aan economische activiteiten vergroot. Het Bureau for Educational & Cultural Affairs (ECA) heeft de Academy for Women Entrepreneurs, AWE 2019, gelanceerd als een belangrijk resultaat voor het initiatief W-GDP.  

AWE is ontworpen:

  • Om gedreven vrouwen met ondernemende ideeën de gelegenheid te geven een businessplan te ontwikkelen. 
  • Om middels 13 sessies vrouwelijke ondernemers de gelegenheid te bieden hun bedrijf of bedrijfsidee verder te ontwikkelen met behulp van de Massive Open Online Course (MOOC) genaamd DreamBuilder.

AWE maakt dus gebruik van DreamBuilder, een online trainingsprogramma over vrouwelijk ondernemerschap, dat vrouwen leert hun eigen bedrijfsplannen te schrijven, te begrijpen hoe ze kapitaal kunnen aantrekken en verbinding kunnen maken met verschillende netwerken bestaande uit succesvolle ondernemers. Daarnaast verbinden we AWE-deelnemers met extra kansen door gebruik te maken van alumni-netwerken en andere organisaties.

Behalve het Dream builder programma worden er ook online masterclasses aangeboden: Small Business Finance and Administration, how to become Bankable or get Financed, Business Ethics, Marketing, Presentation techniques.

De participanten die aan AWE meedoen zijn vrouwen uit geheel Suriname tussen de 18-45 jaar  die de basis computervaardigheden bezitten, redelijk Engels kunnen verstaan en gemiddeld vijf uur per week willen besteden aan AWE.

Verder  worden vrouwelijke ondernemers gekoppeld aan een facilitator, gekozen uit lokale alumni, bedrijfsleiders of andere netwerkcontacten. 

Tijdens het AWE-traject komen deelnemers persoonlijk of virtueel bij elkaar om elke DreamBuilder-sessie te bekijken (of om het onderwerp te bespreken nadat elke deelnemer de sessie online heeft bekeken). Door samen te vergaderen kunnen deelnemers netwerken en van elkaar leren en zodoende dit traject succesvol te doorlopen.

De afronding van dit traject vindt plaats met een certificaatuitreiking en een business fair. 

CB

error: Kopiëren mag niet!