Schoolhoofd Sanatan Dharm school tijdelijk ontlast van werkzaamheden

In een recent gesprek met Dagblad Suriname deelde een leerkracht, genaamd S.B., verbonden aan een Sanatan Dharm school in Wanica, haar verhaal over seksuele intimidatie op de werkvloer. 

Volgens de leerkracht zou zij tot twee keer toe benaderd zijn geweest door het schoolhoofd. Toen het hem niet lukte om haar zover te krijgen, ging hij over tot rancuneuze handelingen, zei S.B. Op 4 augustus deed zij aangifte bij de politie van belaging. Volgens de leerkracht wordt het schoolhoofd beschermd door het school- en hoofdbestuur van Sanatan Dharm.

Momenteel is S.B. onder behandeling van een psychiater, vanwege een zware depressie. De politie is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Het schoolbestuur van het Sanatan Dharm Bijzonder Onderwijs reageert in een persbericht als volgt:

“Na schriftelijke rapportage van de desbetreffende leerkracht ontvangen te hebben is er hoor en wederhoor toegepast in deze situatie. Uit het aangiftebewijs is gebleken, dat er aangifte is gedaan tegen belaging van de desbetreffende leerkracht contra het schoolhoofd en niet tegen seksueel molest op de werkvloer zoals vermeld in diverse artikelen.”

“Hangende het onderzoek wordt het schoolhoofd tijdelijk ontlast van zijn werkzaamheden.”

Het schoolbestuur wacht het resultaat van het onderzoek af.

SK

error: Kopiëren mag niet!