Burger wil geld terug na zien items van gekochte spullen op veiling

Meneer Soemeer heeft bij een openbare inschrijving ten kantore van het ministerie van Openbare Werken (OW) 7 ton oud ijzer aangeschaft. Het gaat om sloopmateriaal en oude wagens die Soemeer voor maar liefst SRD 61.000 heeft aangeschaft. Echter is meneer Soemeer niet tevreden met zijn aankoop. Volgens hem is hetgeen hij heeft ontvangen heel  weinig, gezien het bedrag hij ervoor heeft betaald. Het vermoeden bekruipt hem, dat een deel van zijn partij is weggemaakt. De man eist in dit geval dat het restant achterhaald wordt of dat hij deel van zijn geld, ruim SRD 35.000, terug geïnd wordt. 

De heer Soemeer geeft aan over de juiste documenten te beschikken en is naar de politie gestapt om een aanklacht in te dienen. De politie heeft aangegeven de zaak te zullen onderzoeken. “Zolang men mijn geld teruggeeft, is er geen probleem”, aldus Soemeer in een interview met Dagblad Suriname.

In reactie op de aanklacht van Soemeer stelde beleidsadviseur Shanti  Shangoer dat deze meneer geen spijkers op laag water moet zoeken. Wanneer je naar een inschrijving gaat moet je een foto maken van  hetgeen verkocht wordt en goed kijken hoe de items eruit zien, zegt Shangoer. De beleidsadviseur stelt met klem, dat van OW niemand iets kan wegmaken. “Er is bewaking daar en niemand gaat iets mee kunnen nemen.”

Bij de inschrijving waren er oude auto’s en oud ijzer van sloopmateriaal tentoongesteld. Aanwezigen hebben foto’s gemaakt, zodat wanneer ze terugkwamen ze hun items makkelijk konden identificeren en/of achterhalen. Bij een veiling wint de hoogste bieder. De heer Soemeer heeft een bedrag aangeboden en heeft met dat bedrag de veiling over zijn items gewonnen.

“Dat meneer Soemeer achteraf niet tevreden was met hetgeen hij voor dat bedrag heeft gekregen, is niet de schuld van OW. Als je het toen niet eens was met het aantal items, waarom heb je dan alles meegenomen?”, vraagt Shangoer zich af.

NK

error: Kopiëren mag niet!