WK 2022 begint op 20 november, een dag eerder dan oorspronkelijk gepland

De FIFA heeft de start van het WK formeel met één dag verplaatst en gastland Qatar een exclusief slot op zondagavond gegeven met een wereldwijd publiek.

Qatar speelt nu op 20 november tegen Ecuador in Doha – slechts 101 dagen na de beslissing van de FIFA op donderdag – waardoor het WK wordt verlengd tot 29 dagen van de 28 die zeven jaar geleden zijn overeengekomen nadat een toernooi van juni-juli werd teruggedrongen om de verzengende hitte van de woestijn te vermijden. midzomer.

De verrassende late switch werd ondertekend door een FIFA-commissie bestaande uit voorzitter Gianni Infantino en voorzitters van de zes continentale voetbalorganisaties. Volgens de FIFA was de stemming unaniem.

Qatar zal nu om 19.00 uur zijn WK-debuut maken tegen Ecuador. lokale tijd op 20 november na een openingsceremonie op het veld in het Al Bayt-stadion met een capaciteit van 60.000.

De openingswedstrijd tot de beslissing van donderdag was Nederland-Senegal in Groep A van Qatar, aanvang 13:00 uur. lokale tijd op 21 november, een maandag. Die wedstrijd wordt zes uur uitgesteld tot 19.00 uur. Maandag vrijgekomen door Qatar-Ecuador.

error: Kopiëren mag niet!