UEFA Champions League play-offs 2022-23

DOOR CHRIS DINSDALE

16 augustus 2022 – 24 augustus 2022 – UEFA Champions League play-off ronde vindt plaats in heel Europa. Teams die een play-offplaats bezetten, hebben nog een laatste kans om een ​​plaats in de groepsfase te bemachtigen en zich bij de 26 teams te voegen, waaronder regerend kampioen Real Madrid, die zich al hebben geplaatst voor de loting op 25 augustus.

De UEFA Champions League 2022-23 is het 31e seizoen van het belangrijkste clubvoetbaltoernooi van Europa.

Real Madrid is titelverdediger na het verslaan van Liverpool in de finale van 2022. De overwinning voor de zwaargewichten in La Liga breidde hun record als de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Europa Cup uit, met 14 titels, voor AC Milan (7), Bayern München (6) en Liverpool (6).

De finale wordt op 10 juni 2023 gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion, Istanbul, Turkije.

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De Champions League-finale is wereldwijd het meest bekeken jaarlijkse sportevenement.

error: Kopiëren mag niet!