Indiase miljardair Rakesh Jhunjhunwala (62) overleden

De Indiase miljardair Rakesh Jhunjhunwala is zondag op 62-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Mumbai, meldt zijn familie. Hij had met succesvolle beleggingen een vermogen van zo’n 6 miljard dollar opgebouwd.

De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt. Volgens zijn familie is de miljardair “vredig en omringd door familie en vrienden overleden”.

Volgens de Indiase krant India Today leed Jhunjhunwala aan nieraandoeningen en werd twee tot drie weken geleden uit het ziekenhuis ontslagen.

Jhunjhunwala begon als student al met het verhandelen van aandelen en kreeg de leiding over het beleggingsbedrijf RARE Enterprises. Drie dagen geleden bezocht hij nog de presentatie van een nieuwe budget vliegtuigmaatschappij in het land.

Indiase media prijzen de investeerder, omdat hij dertig jaar lang kleine beleggers hielp om de aandelenmarkten te begrijpen. Mede daardoor werd hij een bekende figuur in India. 

De Indiase premier Narendra Modi noemt de dood van Jhunjhunwala verdrietig en heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!