Vuil in Coronie al maanden niet opgehaald

Het huisvuil in het district Coronie is al maanden niet opgehaald, omdat de aannemer die daarmee belast niet is uitbetaald. Districtsbewoners gaan noodgedwongen over tot het verbranden van hun huisvuil. Dat heeft rookoverlast tot gevolg alsook het vrijkomen van giftige stoffen welke nadelig zijn voor de gezondheid.

Joan Wielzen (NDP), Assembleelid uit het district, vroeg donderdag in het parlement aandacht voor deze situatie in het district. Ze wilde weten wanneer de aannemer zal worden uitbetaald, zodat het huisvuil in het district weer opgehaald kan worden.

Wielzen vond bijval van haar fractieleider Rabin Parmessar. Die trok de lijn verder naar ook de andere districten. Hij noemde de districten Brokopondo en Para waar vuilophaal ook een probleem vormt. Parmessar uitte felle kritiek op het beleid van de minister van Openbare Werken (OW) met betrekking tot vuilophaal. De vuilophaal was in zijn periode als minister van OW zodanig geregeld, dat het vuil ‘s avonds werd opgehaald, waardoor er zo min mogelijk verkeersoverlast ontstond. Zonder duidelijke redenen heeft de huidige OW-minister de vuilophaal weer naar overdag gebracht. Het gebeurt volgens Parmessar ook te vaak, dat het vuil niet op de vastgestelde dagen en tijden wordt opgehaald. Het vuil blijft daardoor te lang staan.

Paramaribo is volgens Parmessar ook een heel vieze stad geworden. Op bepaalde plekken stapelt het zwerfvuil zich op, omdat de stad niet tijdig wordt schoongemaakt. Hij vraagt zich af wat er op OW op dit vlak allemaal gebeurt.

SS

error: Kopiëren mag niet!