Amerikaanse ruimtevaart ingenieur Nagin Cox brengt bezoek aan PTC

Onlangs heeft de Amerikaanse ruimtevaart ingenieur Nagin Cox een presentatie gegeven aan de studenten en het personeel van het PTC- University of Applied Sciences en NATIN-studenten. Haar presentatie getiteld Dare Mighty Things: Mars Rovers Paving the Way ging onder andere over het proces van het bouwen en besturen van robots. 

NASA

In 1993 trad Nagin toe tot het Jet Propulsion Laboratory (JPL), een laboratorium inzake straalaandrijving. Zij heeft sindsdien als systems engineer en manager gediend bij meerdere interplanetaire robot missies. Daaronder ook die van NASA, het Amerikaanse ruimte agentschap, naar Jupiter, de Mars Exploration Rover-missies en de Kepler-telescoop missie om naar planeten te zoeken rond de sterren die lijken op de aarde. In 2015 is de asteroid 14061 naar haar genoemd, “Nagincox”. Ook heeft zij de NASA Exceptional Service Medal ontvangen.

Het doel van haar bezoek aan Suriname is onder andere om educatie te promoten. Ook de acceptatie van vrouwelijke rollen in de wetenschap en technische beroepen wordt hiermee bevorderd.

Het PTC heeft ter ondersteuning van dit doel een prachtige collectie boeken ontvangen ten behoeve van de studenten. De workshop ‘Dare Mighty Things’ en de schenking aan PTC zijn mogelijk gemaakt door de Amerikaanse ambassade in Suriname. 

Gemotiveerd

In de presentatie van Cox werd ook duidelijk gemaakt, dat naast de technische competenties ook de ‘soft skills’ heel erg belangrijk zijn samenwerken, overleggen, communiceren en elkaar verdragen en respecteren zijn belangrijke vaardigheden. Dit werd geïllustreerd door aan te geven, dat duizenden mensen 10 jaar lang hebben gewerkt aan een project, voordat het zover was om de rover ‘Perseverance’ op Mars te krijgen zonder dat ze de zekerheid hadden of het succesvol zou zijn.

Na de presentatie waren de studenten zeer gemotiveerd en enkelen zelfs van plan om namens Suriname hun bijdrage te leveren aan het exploreren van ons universum.

error: Kopiëren mag niet!