Asycudasysteem Douane werkt beter na werkzaamheden

Aan het updaten en beveiligen van het Asycudasysteem van de Douane is vanaf zaterdag 6 augustus gewerkt. Inmiddels zijn de werkzaamheden succesvol afgerond en kan de software optimaal worden gebruikt door klanten, zo laat de Belastingdienst weten.

Na de hardwarestoring en daaropvolgende connectieproblemen enkele dagen geleden, is door het ICT-team van het ministerie van Financiën en Planning samen met de softwareontwikkelaar, gewerkt aan een plan ter voorkoming van uitval van het systeem. Diverse werkzaamheden waren nodig om het mogelijk te maken het sterk verouderd systeem weer op de normale werkcapaciteit te doen draaien.

De werkzaamheden bestonden uit:

  • Vervangen van defecte en verouderde hardware
  • Recovery van de primaire database
  • Creëren van online en offline back-ups van databases
  • Reparatie van corrupte data en herstel van databestanden

Het is uiteindelijk de bedoeling dat de bestaande, verouderde infrastructuur volledig vervangen wordt door nieuwe infrastructuur. De uitwerking hiervan wordt momenteel gedaan.

Het Asycudasysteem zorgt voor een vlotte afhandeling van de procedures bij import en export van producten. Bij uitval van het systeem, worden deze procedures handmatig afgewikkeld. De handmatige werkwijze verschilt niet van het geautomatiseerd systeem op het gebied van inspectie van goederen, bepaling van invoerrechten en andere belastingen en registratie van data. 

error: Kopiëren mag niet!