De bromfiets als etalagekast

Creatief uitgestalde sinaasappelen op een bromfiets trokken woensdagmorgen de aandacht. Langs de Kwattaweg hingen honderden sinaasappelen aan het motorvoertuig. Voorbijgangers kijken, stoppen en bestellen.

“Wat kost een zak?”, vraagt een voorbijganger in een Noah-busje. “SRD 50 meneer”, reageert de verkoper, die weet te vertellen dat het gaat om citrusvruchten uit Laarwijk.

Laarwijk ligt in het district Commewijne, een voormalige plantage, waar koffie, cacao en suiker werden verbouwd. Het is te bereiken via Meerzorg, maar ook via Domburg kan met de boot de oversteek worden gemaakt. Langs een zeer rustige vrij lijnrechte weg zijn verschillende terreinen te zien waar veel aan citrusteelt wordt gedaan.

De verkoper is blij met alle aandacht. “Alla fasi”, reageert hij tot slot.

RB

error: Kopiëren mag niet!