Bij inbraak in woning KPS-agente aan Cedergrasweg dienstwapen buitgemaakt

In de woning van een agente 3e klasse van het Korps Politie Suriname, aan de Cedergrasweg, een zijstraat van Leiding 20 in Wanica, is donderdagochtend 11 augustus onder andere een dienstwapen buitgemaakt.

Volgens de verklaring van de vrouw lag ze te slapen en had het dienstwapen bij zich geplaatst. Toen ze ‘s ochtends wakker werd zag ze dat de voordeur openstond en dat haar dienstwapen was verdwenen. Bij nader onderzoek bleek dat ook haar rugtas met inhoud was weggenomen.

Het gaat om een laagbouwwoning geheel uit hout opgetrokken. Er is een glazen schoep weggelicht waardoor de verdachte de voordeur kon opendoen en de woning kon betreden.

De buit bestaat dus uit de rugtas met daarin 2 halskettingen van geel metaal, 3 vingerringen van geel metaal, 2 halskettingen van zilver, 2 oorbellen van geel metaal, een rijbewijs, bankpasjes, paspoort en bescheiden van het voertuig van de agente. 

Ook haar in bruikleen afgestane dienstwapen van het merk Glock 19 met patronenhouder inhoudende 8 scherpe patronen is weggenomen. 

PK

error: Kopiëren mag niet!