“Wanneer wordt onze stem gehoord?” – Zelfs een ei wordt onbetaalbaar

De prijzen van basisgoederen blijven maar stijgen. Het woord ‘eerste hulp’ dat vele mensen gebruikten komt ook niet meer voor. Enkele burgers geven tijdens een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname aan, dat een ei ook vaak als ‘eerste hulp’ gebruikt werd, maar eieren worden ook keer op keer in prijs verhoogd.

Uit een onderzoek blijkt, dat de afgelopen vier jaren de prijs van een ei toch wel een grote rol gespeeld heeft voor velen. In 2018 en 2019 kon men een ei kopen voor tussen SRD 0,25 en SRD 0,75. In 2020 was een ei te verkrijgen voor rond de SRD 1-2 en in december van hetzelfde jaar al tussen SRD 2-3. In 2021 kostte ei rond de SRD 3-4. De verhoging van prijs van dat ene ei gaat maar door.

In mei 2022 werd een ei tussen de SRD 4-6 verkocht, in  juni was dat tussen SRD 5-7 te vinden en deze maand, augustus, moet zo’n SRD 6-7 worden betaald. De prijs van een ei is intussen in 2022 al drie keer omhoog gegaan. Een vrouw zegt, dat zij niet verbaasd is over deze ontwikkelingen.

“Er wordt op alle manieren geld van ons genomen. Een zogenaamde compensatie of een verandering wordt gegeven, maar dan wordt het geld op een andere manier van ons afgenomen. Je wordt blij, want je hoort een compensatie, maar dan stap je de winkel in en betekent een SRD 100 of SRD 200 niets, dit kan toch niet? Dit jaar hebben wij nog enkele maanden te gaan, daarnaast moeten ook schoolbenodigdheden gekocht worden, hoe redden wij het? Hoe moeten de mensen die tussen SRD 1.500 en SRD 2.500 verdienen het overleven? Met SRD 3.000 is het zelfs niet te halen. Hoe redden de alleenstaande moeders of vaders het? Zelfs die ‘eerste hulp’ heeft men niet gelaten, alles wordt in prijs verhoogd. Er moet een verandering komen, het wordt keer op keer aangegeven. Wanneer wordt onze stem gehoord?”, vraagt de vrouw zich af. 

TM

error: Kopiëren mag niet!