Presidentiële delegatie bezoekt Kabalebo

De president en vicepresident hebben maandag 8 augustus een bezoek gebracht aan de inheemse gemeenschappen in de ressorten Apoera, Washabo en Section te Kabalebo.

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben zich georiënteerd in verschillende gebieden. Recentelijk werden door de vicepresident een boot en 200 stoelen geschonken aan de gemeenschap om haar zodoende tegemoet te komen. Dit vanwege het feit dat de mensen dringend een boot nodig hebben. Dit bezoek betekende dus wel veel voor de hele gemeenschap.

Er werd door de presidentiële delegatie een aantal bezoekjes gebracht aan plekken die de aandacht van de regering hoog nodig hebben. Zo maakten de minister van Openbare Werken en van Landbouw, Veeteelt en Visserij deel uit van de delegatie. Onder andere de steiger te Section werd bezocht.

Projecten ter stimulering werkgelegenheid en ontwikkeling in ressort Kabalebo – Nieuwe bakkerij

De president werd uitgenodigd om een nieuwe bakkerij, die in samenwerking met de bekende meelmaatschappij De Molen werd opgezet, te bekijken en vooral meer informatie naar de burgers te brengen over hetgeen dat plaats zal vinden na de officiële opening.

Het is de bedoeling dat de bakkerij moet zorgen dat werkgelegenheid gecreëerd wordt en dat de mensen de mogelijkheid hebben om ook op een redelijke manier aan brood en andere meelproducten te komen. Verder werd er melding gemaakt dat er zeker zo’n 3.000 mensen in dit ressort deel kunnen nemen aan  trainingen vanuit de meelmaatschappij De Molen. 

Verder zit ook in de planning dat er een bedrijf zal komen, dat ervoor moet zorgen dat er een verwerking komt van cassave en pomtayer die zelf in de gebieden te verkrijgen zijn. Ook aan de vissers en jagers is een mogelijke oplossing geboden om hun producten beter aan de man te kunnen brengen. Zo ligt het in de bedoeling dat er voldoende ijs zal komen om de producten richting de stad te vervoeren. Dit creëert dan ook meer afzetmogelijkheid.

Dit alles moet een vorm van steun zijn vanuit de regering naar de verschillende gebieden in Apoera. 

GW

error: Kopiëren mag niet!