Na “zelfevaluatie” gaat Organic Movement 13 augustus weer de straat op

Organic Movement, de organisatie die de afgelopen weken een aantal keren de straat op ging om te protesteren tegen het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk, heeft na een paar dagen van “zelfevaluatie’ en een korte adempauze, besloten om toch weer de straat op te zoeken. De organisatie kondigt een “volksprotest” aan, op haar Facebookpagina, op zaterdag 13 augustus vanaf negen uur ‘s morgens te Ondrobon.

“Wij hebben alle kritieken en aandachtspunten besproken. Naast veel opbouwende kritiek was de roep vanuit de samenleving om door te gaan met deze zeer rechtvaardige strijd, enorm groot”, aldus de actiegroep.

“Zeer redelijke eisen”

De groep stelt, dat zij “een aantal zeer redelijke eisen” heeft gesteld aan de regering – die uit het volk voortkwamen – “en gemerkt dat daar beweging in is”. Toch is die “beweging” nog onvoldoende voor Organic Movement en zij wil dan ook niet achterover leunen, omdat de eisen nog niet zijn doorgevoerd, aldus de actiegroep.

“Strategieën aangepast”

De groep schrijft ook, dat zij haar “strategieën” heeft aangepast na kennis te hebben genomen van “adviezen van deskundigen en kritische oplettende burgers uit de samenleving”.

Voor het protest van zaterdag 13 augustus worden nu wel alle politieke organisaties, alle vakbonden, maatschappelijke groeperingen, activisten, belangenorganisaties en het bedrijfsleven uitgenodigd om deel te nemen aan deze nationale protestactie. “Wij zullen van iedere organisatie of groepering een afgevaardigde het podium bieden om namens hun achterban de specifieke noden en problemen kenbaar te maken. Dit met als doel om de vele knelpunten die Suriname momenteel kent, te inventariseren en aan te bieden aan onze aanwezige volksvertegenwoordigers.”

Assembleeleden

Tot slot laat Organic Movement weten, dat zij schriftelijk alle 51 Assembleeleden ook heeft uitgenodigd om aan het protest deel te nemen. “Kom met uw volk praten, zij hebben u het mandaat gegeven. Wees een waardige volksvertegenwoordiger”, aldus de actiegroep.

Komende zaterdag zal moeten blijken wat het resultaat is van de oproep aan onder andere diverse organisaties, politieke partijen, Assembleeleden en het bedrijfsleven om deel te nemen aan het protest. De regering is het democratisch pad ingeslagen van een nationale dialoog, maar de Organic Movement blijkt nog steeds niet welwillend te zijn om aan die dialoog deel te nemen. 

De geëigende weg

Dialoog is immers de geëigende weg om alle eisen, wensen en verlangens op tafel te leggen en om op den duur dichter tot elkaar te kunnen komen, met oog voor de precaire financieel-economische situatie waarmee de regering al direct na haar aantreden te kampen kreeg. Veel van de huidige problemen in het land zijn niet toe te schrijven enkel en alleen aan de regering Santokhi-Brunswijk en onder het juk van het Internationaal Monetair Fonds is het schier onmogelijk voor de regering om binnen korte termijn aan alle eisen van de Organic Movement te kunnen voldoen. Maar, daar lijkt de actiegroep geen boodschap aan te hebben, zij hoopt nog steeds het regeringsbeleid te kunnen veranderen door de weg van straatprotesten in te slaan, een doodlopende weg zo zal mogelijk blijken, nu een nationale dialoog in gang is gezet.

PK

error: Kopiëren mag niet!