DNA-lid Etnel: “Armoedegrens nauwelijks voldoende om voedsel te kopen”

Het Assembleelid Patricia Etnel (NPS) vindt dat de regering tot nu toe bitter weinig heeft gedaan om de prijzen van de zogenaamde primaire goederen binnen het bereik van de gemiddelde burger te houden. Iemand die  SRD 4.000 per maand verdient leeft volgens haar in armoede, omdat dat geld nauwelijks voldoende is om voedsel  te kopen. En als er nog 4 tot 6 kinderen te voeden zijn, dan kom je al gauw tot een bedrag van SRD 9.000 dat men minimaal nodig heeft om alleen voeding te kopen. 

Etnel vindt het erg dat de regering in de afgelopen twee jaar nauwelijks wat heeft kunnen doen aan de prijzen van de primaire goederen. Er wordt wel aangegeven wat de oorzaken zijn van prijsstijgingen, maar er wordt nauwelijks wat gedaan om de goederen binnen het bereik van de bevolking te houden. 

Het Assembleelid wijst erop dat ze het alleen over de kosten van voedsel heeft, en nog niet een andere noodzakelijke zaken en producten voor de minimale levensonderhoud.

Van haar krijgt de regering een dikke onvoldoende voor het prijzenbeleid. 

SS

error: Kopiëren mag niet!