Zoontje (4) van legerofficier schiet zichzelf dood met dienstwapen vader

Het 4-jarig zoontje van een groot-majoor van het Nationaal Leger heeft zichzelf zaterdag 6 augustus per ongeluk met het dienstwapen van zijn vader, een 9 mm Glock, doodgeschoten.

Over de toedracht van dit dramatisch gebeuren ontving Dagblad Suriname de volgende informatie.

De vader was met zijn zoontje naar zijn kostgrond gereden te Maho in het district Saramacca. Hij liet de jongen in zijn auto achter, op de bijrijdersstoel. De man liep het perceel op, na een tractoroperator aanwijzingen te hebben gegeven over grondbewerkings werkzaamheden. 

Op een gegeven moment hoorde de legerofficier een knal en dacht eerst dat de tractor over een voorwerp had gereden. Hij liep verder het perceel op naar een tent waar hij aanwijzingen gaf voor het uitladen en opslaan van een partij mest. Vervolgens liep hij terug naar zijn auto, opende het rechterportier en zag toen dat zijn zoontje voorovergebogen zat op de bijrijderszitting. De jongen reageerde niet.

Vanwege het feit, dat de airco van de wagen uit was, dacht de vader in eerste instantie, dat zijn zoontje buiten bewustzijn was geraakt vanwege de hitte in de auto. Hij trok het jongetje overeind, maar die viel meteen achterover op de zitting. Toen zag de vader een verwonding tussen de ogen van zijn zoontje en ook een grote hoeveelheid bloed op vloer. Ook het dienstwapen van de man lag op de vloer van het voertuig.

Het zoontje vertoonde geen tekenen van leven meer. De vader begreep toen, dat het om een schotwond ging, dat zijn zoontje met het wapen moet hebben gespeeld en zichzelf daarmee dodelijk moet hebben verwond.

De man raakte buiten zichzelf, pakte zijn wapen en gooide dat uit de wagen.

De politie arriveerde rond drie uur ‘s middags ter plekke voor onderzoek en een gealarmeerde arts stelde officieel de dood vast van de 4-jarige jongen. Een team van de Militaire Politie, MP, was inmiddels ook gearriveerd. De zaak werd aan de MP overgedragen en het lichaam van het jongetje werd, na overleg met het Parket van het Openbaar Ministerie, in beslag genomen voor obductie.

PK

error: Kopiëren mag niet!